Küldetésünk

A felelős vállalatok lehetőségeikhez képest folyamatosan igyekeznek gondoskodni a társadalom nehéz helyzetben lévő tagjairól. A Pek-Snack is ilyen felelős vállalat: kiemelten fontosnak tartjuk a segítségnyújtást, és azok támogatását, akik nehéz körülmények között élik a mindennapjaikat.

A gyermekekkel kiemelten foglalkozunk, hiszen az ő jólétük egyértelműen a felnőtt társadalom felelőssége. Rendszeresen segítjük például a fóti Károlyi István Gyermekközpontot, ahol 70 sérült, vagy hátrányos helyzetű, különleges ellátási, vagy speciális nevelési igényű gyermek él. Ahogy minden ember számára, számukra is hatalmas ajándék minden odafigyelés és apró gesztus. Adományainknak köszönhetően azt is megélhetik, hogy a törődés édes is lehet, és egy szürke hétköznapot is megízesíthet.

A nehéz helyzetbe került embereknek is folyamatosan igyekszünk segíteni friss péksüteményeinkkel, például a Magyar Vöröskereszten vagy a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül, melynek Arany Fokozatú támogatói vagyunk.

A rendkívüli helyzetekben is számíthatnak ránk a bajba jutottak. A koronavírus-járvány idején az elsők között csatlakoztunk a „Hősöknek főzünk!” akcióhoz, és minden nap friss péksüteményeket szállítottunk a budapesti Szent László Kórházba, valamint az „Etesd a dokit” akció részeként közel 40 egészségügyi intézménybe.

A társadalmi felelősségtudat áthatja az egész vállalati kultúránkat, ezért partnereink, fogyasztóink, szűkebb és tágabb környezetünk mellett munkatársainkra is kiemelt figyelmet fordítunk: célunk, hogy minőségi munkakörülményeket, kellemes légkört és az átlagnál magasabb jövedelmet biztosítsunk számukra. Gépkocsival nem rendelkező kollegáinkat saját buszjáratunk szállítja munkába és haza. Fontosnak tartjuk a vállalaton belül emberi kapcsolatok ápolását, ennek érdekében sokrétű közösségépítő tevékenységet folytatunk - ilyen például a minden évben megrendezésre kerülő családi nap.