Környezeti politikánk

Üzemünk gyönyörű természeti környezetben, az Igalhoz közeli erdőben található. Munkánkat ezért nap mint nap áthatja a környezetünk védelme iránt érzett felelősség. Cégünknél ezért nemcsak a szavak, hanem a tettek szintjén is fontos törekvés a környezettudatosság.

Vállalatunk központja, gyáregységünk saját szennyvíz előkezelő teleppel rendelkezik, így a közösségi hálózatba már csak tisztított szennyvizet juttatunk. A keletkező hulladékot szelektíven gyűjtjük, külön a veszélyes-, a papír- és a fémhulladékot. Saját veszélyeshulladék-tárolóval és papírtömörítő berendezéssel is rendelkezünk.

Gépjármű flottánkat kizárólag saját autómosónkban tisztítjuk, ahol az olajszeparátor és az iszapfogó által megtisztított víz egy nyárfákkal sűrűn beültetett területre kerül és biológiailag megtisztul. A gyártás során, a fagyasztó rendszer működése közben keletkező hulladék hőt is hasznosítjuk, mégpedig melegvíz előállítására.

A vállalat vezetésének környezettudatos felfogását igyekszünk átültetni a mindennapos működésbe, így évente egy alkalommal a cég összes dolgozója részt vesz egy „környezettudatos életszemlélet” oktatáson. Ennek megvalósításához szükségesnek tartottuk az MSZ EN ISO 14001 szabvány szerinti környezetirányítási rendszer működtetését és tanúsíttatását.