2023. Október 18. Szerda / Rendezvények A Pek-Snack ebben az évben ismét élelmiszeradománnyal támogatta az adománykonvojt!

A Magyar Élelmiszerbank támogatása

A globális és regionális vízhiány okozta élelmezési kihívásokra hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az Agrárminisztérium megrendezett eseménye, amit október 16-án, az élelmezési világnap alkalmából szerveztek a Hősök terén. 

Az esemény keretein belül idén már tizennyolcadik alkalommal indítottak útjára az adománykonvojt a Hősök teréről, ami a belvárost is érintve az Élelmiszerbank XVII. kerületi raktárához vezetett. A huszonegy kamionból és teherautóból álló kocsisor 50 ezer kilogramm, 75 millió forint értékű tartós élelmiszert szállított, melyből a következő napokban 13 ezer élelmiszercsomag készül rászorulók számára.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület partnereként kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a víz- és élelmiszergazdálkodásnak, valamint a rászorulók támogatásának. Így rendkívül fontosnak tartottuk, hogy a Pek-Snack idén is képviselje magát az eseményen, és adományunkkal ezúttal is támogassuk a nélkülözőket.