Ballagásra várva…

Ballagásra várva…

Idén is elérkezett a ballagás ideje. De ebben az évben, egy kicsit másról szólnak ezek a napok, hetek, mint korábban. Most nem a szomszédék Benője, vagy apu nővérének eminens lánykája ballag, hanem a család szemefénye. És az egész éves munka után, most a mi gyermekünkről szólnak az általános és középiskolák.

Talán már régóta ott lapul a szekrényben az ünnepelt ajándéka, és biztosan örülni is fog neki, hiszen olyanoktól kapja, akik szeretik. De vajon az ajándék a legfontosabb ezen a napon? És ha igen, akkor mi a legnagyobb ajándék?

Ballagás

Ajándékot adni, sokkal jobb, mint kapni – talán elcsépelt ez a mondás, de mégis igaz. Ahogy a gyerekek szerenáddal ajándékozzák meg kedvenc tanáraikat, vagy ahogy a „Zöld napon” egy kis bohó ajándékot nyújtanak át bolondozásukkal a hátrahagyott iskolatársaknak, a ballagók is megélik, hogy micsoda öröm, a másikat boldognak látni.

Majd elérkezik maga, a ballagás. Ünneplőben a család apraja nagyja. A kérdés csak az, hogy a rohanó reggel után mivel folytatódik a nap? Egy drága étteremmel? Az sem biztos, hogy a család jól érzi magát. Otthoni, hétfogásos ebéddel? Két napig készült, és legalább ennyi idő a „romok” eltakarítása. Vagy azzal, hogy együtt van a család, és ünnepel? Ez a legjobb megoldás.

Egy pohár pezsgő (vagy gyömbér, a kiskorúaknak), néhány csomag sós és édes Pek-Snack süti… és a család, amely most tényleg, az ünnepre és az ünnepeltre figyel. És ne felejtsük! Pek-Snacket vendégként is vihetünk, és biztos szívesen fogadnak bennünket.

Vissza a(z) Érdekességek oldalra